Critical Alignment

Bij Critical Alignment wordt middels speciaal ontwikkelde oefeningen en attributen aandacht besteed aan het herstel van de vorm van je rug. Indien je rug de juiste vorm heeft, kan de samenwerking met de bewegingsspieren weer op de juiste wijze plaatsvinden. Als je in ontspanning kan bewegen, voel je nog meer vrijheid.

In onze dagelijkse bewegingen worden onze spieren onbewust aangespannen, waardoor er blokkades in de beweeglijkheid van ons lichaam ontstaan. Je lichaam neemt een vorm aan die door spanning bepaald wordt.

Critical Alignment doorbreekt lichaamsspanning en in de fysieke verandering wordt ook de mentale spanning doorbroken.

Er zijn twee groepen spieren in je lichaam: houdings – en bewegingsspieren. In de sportschool krijgen de bewegingsspieren de meeste aandacht. Je kan er zwaar mee tillen, duwen, optrekken enz. Hoewel ze sterk zijn, zijn ze ook snel uitgeput. De spieren die onze houding dragen zijn de houdingsspieren. Houdingsspieren kunnen “lang” aan blijven en daardoor meer “last” dragen. Over het algemeen vergeten we deze te trainen. Ze zorgen ervoor dat je de hele dag in balans blijft tijdens het staan of zitten en bij elke beweging die je maakt.

Last van je rug of nek? Waar gaat het mis?

Het gaat mis zodra je de grote bewegingsspieren gaat gebruiken voor het in balans houden van je lichaam. Deze grote spieren zijn sterk, maar zijn snel uitgeput. Voortdurende uitputting van een spier is overbelastend. De spier gaat zeer doen, verkrampen en vastzitten c.q verstijven. Een vast zittende spier heeft vaak een verkeerde houding als gevolg. Dit draagt o.a. bij tot mindere prestaties op sportgebied en ons algemene functioneren c.q bewegen.

Van belang dus om de houdingsspieren te ontwikkelen. Hoe kan je de houdingsspieren het beste trainen?

Houdingsspieren train je niet met zware gewichten. Bij Critical Alignment worden de houdingen langere tijd vast gehouden. Ook worden er andere bewegingen, dan die je in je dagelijkse leven maakt, uitgevoerd. Hierdoor kunnen geconditioneerde spieren, de opgebouwde spanning(stijfheid) loslaten en kan de flexibiliteit van de spieren en gewrichten worden verbeterd. Naast de houding is ook het juiste gebruik van je adem belangrijk. Juiste gebruik van de adem zorgt onder andere voor een betere longfunctie, waardoor de hoeveelheid zuurstof die door het lichaam wordt opgenomen kan worden verhoogt. Inademen doet iets anders met je lijf dan uitademen.

Persoonlijke aandacht bij mYogi, waar zit de spanning in jouw lichaam? Door de gerichte aandacht middels gestructureerde oefeningen voel je snel resultaat. Klachten verminderen of verdwijnen. Ga de uitdaging aan en ervaar dat yoga de verdieping c.q verbetering in je dagelijkse leven, bewegingen of op je sportprestatie en sportambitie zal zijn !